Cara nglatih asu kanggo mburu: 11 langkah (karo gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara nglatih asu kanggo mburu: 11 langkah (karo gambar)
Cara nglatih asu kanggo mburu: 11 langkah (karo gambar)
Anonim

Apa sampeyan wis mburu unggas banyu karo segawon? Ora ana bedane kaya moro ing sacedhake tlaga nalika musim salju, mateni bebek, lan ngirim segawon sampeyan nglangi ing tlaga kanggo nglumpukake game lan mbalekake maneh. Kabeh pamburu unggas banyu ngerti perasaan iki lan seneng duwe kanca mburu sikil papat kanggo ngancani dheweke ing petualangan. Kanthi latihan sing bener, segawon ora mung bisa mburu unggas unggas kanthi sukses, nanging uga bakal dadi kanca urip sing manut lan tresna. Yen sampeyan pengin ngisi tas mburu karo manuk lan ati kanthi katresnan, sinaoni carane milih lan nglatih asu sampeyan kanggo pamburu unggas kelas paling dhuwur. Cara iki ora cocog karo kabeh segawon. Paling cocog karo spaniel, terriers, pointer, lan retriever.

Langkah-langkah

Latih Anjing Sampeyan Kanggo Mburu Langkah 1

Langkah 1. Riset babagan macem-macem jinis segawon

Akeh asu sing bisa mburu unggas banyu. Sing paling populer yaiku Labradors, Goldens Retrievers, lan English Spaniels. Riset beda-beda jenis lan pilih sing paling cocog kanggo sampeyan lan kegiatan moro. Sampeyan uga kudu ngerti kudu ati-ati kanggo saben jinis tartamtu. Sawetara segawon mbutuhake akeh papan kanggo mbukak, kayata liyane, nanging liyane ora meneng. Pilih asu kanggo omah sing pantes.

Latih Anjing Sampeyan Kanggo Mburu Langkah 2

Langkah 2. Coba kirik

Akeh asu diwasa sing wis trampil mburu unggas banyu, nanging biasane paling apik yaiku nglatih kirik dhewe. Sampeyan ora mung bakal bisa adaptasi latihane karo gaya mburu, nanging uga bakal nggawe manawa asu bakal setya karo sampeyan, amarga dheweke bakal tundhuk marang bendarane lan kudu tundhuk marang dheweke. Pilih peternak kanthi reputasi apik. Sampeyan bisa nindakake riset kanthi online utawa takon ing klub mburu utawa klub liyane ing wilayah kasebut. Papan perlindungan kewan lan layanan hewan asring duwe anak kirik Labrador sing bisa ngalami euthanasia. Akeh segawon silang bisa dilatih kanggo njupuk bebek yen sampeyan cukup wektu nglatih. Takon ing papan perlindungan yen sampeyan bisa nggunakake panularan silang lan temokake wong sing duwe naluri alami kanggo mburu lan seneng banyu! Yen asu kasebut ora duwe naluri alami iki, sampeyan isih bisa menehi omah lan makarya karo anak kirik liyane kanggo mburu!

Latih Anjing Sampeyan Kanggo Mburu Langkah 3

Langkah 3. Biasane kirik sampeyan ngombe wiwit cilik

Gawe ide manawa banyu iku apik, nyenengake, lan dheweke bisa main banyu uga entuk hadiah. Gunakake penguatan positif. Sampeyan bisa miwiti ing kolam renang cilik kanggo miwiti lan ora suwe, segawon bakal siyap mlumpat menyang tlaga lan kolam.

Latih Anjing Sampeyan Kanggo Mburu Langkah 4

Langkah 4. Ajar dheweke supaya lungguh lan tetep meneng

Iki minangka pesenan dhasar lan rada klise, nanging bakal dadi dhasar pesenan sing luwih rumit nalika mburu. Gunakake panganan kanggo mulang supaya lungguh. Nyekel panganan ing ndhuwur sirahe. Kandhani supaya lungguh nalika alon-alon meksa ing sikil mburi. Sanalika dheweke lenggah, wenehi dhahar. Baleni latihan iki bola-bali. Ora suwe, asu sampeyan bakal lungguh nalika ndeleng. Pungkasane dheweke bakal lungguh kanthi utawa tanpa hadiah.

Latih Anjing Sampeyan Kanggo Mburu Langkah 5

Langkah 5. Tampilake decoy visual lan wenehi ngerti aroma game kasebut

Penting, supaya segawon sampeyan ngerti kanthi cepet bedane bebek lan decoy. Sampeyan bisa nggunakake aroma unggas banyu lan bebek palsu kanggo nglatih asu sampeyan. Selehake decoys banget adoh saka asu kasebut sadurunge mbuwang bebek palsu supaya dheweke bisa nemokake bebek kasebut lan sinau bedane antara manuk nyata lan decoy.

Latih Anjing Sampeyan Kanggo Mburu Langkah 6

Langkah 6. Praktek saben dina yen bisa

Nggawe pengalaman sing lucu lan migunani kanggo asu sampeyan.

Latih Anjing Sampeyan Kanggo Mburu Langkah 7

Langkah 7. Priksa prilaku positif kanthi hadiah

Nalika nyelehake aroma kanggo nggodho utawa nglatih bebek palsu, uncalan obyek kasebut menyang banyu lan deleng yen asu sampeyan entuk bebek palsu lan bali menyang sampeyan. Ayo ngerti yen dheweke wis nindakake tugas sing apik. Ora ana sing luwih penting tinimbang dheweke nyenengke bendarane. Kanggo nggawe kemitraan seumur hidup, asu sampeyan kudu ngerti wiwit cilik manawa game iki minangka perkara sing bakal menehi dheweke hadiah.

Latih Anjing Sampeyan Kanggo Mburu Langkah 8

Langkah 8. Priksa dheweke menyang kahanan mburu sing realistis

Penting banget supaya dheweke bisa digunakake sadurunge nggawa dheweke menyang lapangan. Anjing sing mung dilatih ing teori bisa uga ora efektif ing lapangan. Anjing sing mesthine bisa efektif karo wong bersenjata kudu dilatih ana gegaman. Nindakake nalika latihan njupuk utawa nggawe simulasi mburu ing wilayah sing cocog. Kuncine yaiku dheweke kudu siyap kanggo kahanan urip sing nyata yen sampeyan ngarepake tumindak kaya pamburu sing wis trampil. Nggawe dheweke mbukak. Dheweke kudu duwe kemampuan paling apik ing lapangan.

Latih Anjing Sampeyan Kanggo Mburu Langkah 9

Langkah 9. Gunakake bebek palsu kanthi asring lan asring

Yen sampeyan wis biasa karo mambu lan tekstur unggas banyu, sampeyan bakal luwih apik ing lapangan. Elinga yen kesenengane sing paling gedhe yaiku nyenengke bendarane. Yen sampeyan nuduhake manawa sampeyan ngapresiasi polah sajrone latihan, dheweke mesthi bakal nyoba nyenengake nalika mburu pesta uga.

Latih Anjing Sampeyan Kanggo Mburu Langkah 10

Langkah 10. Yen sampeyan pengin nggunakake prau, biyen

Latih dheweke nganggo prau sadurunge mburu ing banyu. Ayo numpak kapal lan numpak prau lan biyasa njupuk bebek palsu kanggo mbalek maneh.

Latih Anjing Sampeyan Kanggo Mburu Langkah 11

Langkah 11. Sederhana latihan

Tujuan sampeyan mung supaya asu bisa nemokake manuk kasebut. Ing program latihan sampeyan, fokusake ide kanggo menehi hadiah saben dheweke nemokake bebek palsu. Naluri alami sing ngasilake supaya dheweke golek, nemokake lan nglaporake manuk sing wis mati. Tugas utama yaiku nglatih segawon supaya bisa kanthi sistematis lan metodologis.

Saran

  • Asu kaya bocah. Nguwuh-uwuh ora ana gunane. Nanging, gunakake penguatan positif.
  • Ajar segawon sampeyan aja nyakot manuk lan nangani kanthi alus.
  • Sajrone latihan, miwiti kanthi narik adoh saka segawon lan nyetel nalika lunga nganti njupuk ing ndhuwur dheweke. Kanthi cara kasebut, dheweke ora bakal wedi sajrone pesta moro nyata.
  • Aja menehi dheweke ngruwat. Yen sampeyan menehi trampil, dheweke bakal tetep golek, kalebu ing lapangan. Dheweke uga bisa mangan game sing wis dijupuk! Nanging, ajak dheweke (ucapake "asu apik") utawa pet.
  • Lakukan riset ing Internet. Gunakake tembung kunci "pelatihan asu kanggo mburu unggas banyu" utawa nimbang tuku video ing subyek. Yen ora ana apa-apa, nyewa pelatih sing duwe pengalaman.
  • Gabung karo klub asu mburu ing sacedhake sampeyan.
  • Gunakake film ing endi swara tembakan keprungu supaya asu sampeyan bisa biasa.
  • Yen sampeyan serius, bukak perpustakaan lokal (utawa virtual) lan temokake buku lan video sing digawe dening pelatih profesional.
  • Ati-ati supaya asu sampeyan bisa nggunakake swara. Lan aja nembak ing sacedhake dheweke nalika kampanye mburu!
  • Miwiti latihan asu sampeyan sanalika bisa. Luwih enom sampeyan nglatih dheweke, bakal luwih gampang sinau konsep anyar.

Piweling

  • Aja nganti asu langsung milih apa sing sampeyan karepake. Aja nesu karo dheweke yen ora ngerti prentah sampeyan.
  • Yen asu sampeyan ora sinau, coba cara latihan liyane lan siyap-siyap ngentekake akeh wektu ing kana.

Popular dening topik