3 cara kanggo hiburan parkut utawa manuk liyane

Bab lan Paragraf:

3 cara kanggo hiburan parkut utawa manuk liyane
3 cara kanggo hiburan parkut utawa manuk liyane
Anonim

Parakeet lan manuk liyane minangka kanca wulu sing seneng dolanan. Dheweke gampang dihibur lan bakal nempel karo sampeyan. Gawe upaya sethithik supaya bisa nglipur lan bakal tetep bugar lan seneng nganti pirang-pirang taun. Yen ora ana aviary sing gedhe, dheweke butuh kandhang sing wiyar kanthi turune lan acara saben dina.

Langkah-langkah

Cara 1 saka 3: Gawe kurungan sing menarik

Gawe Hakehake Parakeet utawa Burung Liyane Langkah 1

Langkah 1. Nawakake panganan sing nyenengake

Diet sing apik kanggo parkit kalebu utamane wiji lan woh-wohan seger lan sayuran. Coba tambah granula ing panganan uga, amarga panganan kanthi eksklusif kanthi wiji bisa nyebabake obesitas.

  • Variasi presentasi panganan supaya luwih apik kanggo manuk. Tukar unsur panganan tartamtu kanggo nambah macem-macem sing ditawakake.
  • Aja menehi alpukat manuk, coklat, kafein, utawa alkohol. Dheweke beracun kanggo dheweke.
  • Priksa manawa manuk duwe banyu cukup ing tank. Tambah banyu yen level cukup ing sajian. Ganti banyu saben dina kanggo nyegah bakteri.
  • Tambahake cuttlebone. Iki minangka sumber kalsium alami sing apik kanggo manuk. Kita uga bisa menehi blok mineral kanggo asupan kalsium.
  • Aja menehi woh-wohan utawa sayuran manuk sing akeh banget banyu, amarga bisa menehi diare. Sing terakhir bisa ngeringake manuk lan bisa mateni yen ora dirawat.
Gawe Hakehake Parakeet utawa Burung Liyane Langkah 2

Langkah 2. Tambah sawetara perches

Iki minangka cara sing apik kanggo nggawe manuk dadi nyaman ing kandhangane. Parakeet minangka manuk sing aktif banget sing bakal nikmati macem-macem jinis pethik ing habitate.

  • Coba bedakake macem-macem jinis perches supaya ora nesu manuk sampeyan. Temokake barang kanthi kekandelan, wujud lan tekstur sing beda.
  • Ngatur maneh lan pertukaran perches kasebut saben minggu. Iki ngidini sampeyan ngresiki manuk sing ora digunakake kanthi cepet lan tetep dadi lingkungan sing subur.
  • Priksa manawa perkhes tetep stabil supaya ora ngrusak manuk.
  • Priksa manawa jinis kayu sing sampeyan pilih, kayata kayu putih, cocog kanggo manuk kasebut.
  • Tali kayu alami minangka pilihan sing apik, amarga bentuk sing ora teratur bisa mbantu sikil manuk tetep kuwat lan sehat.
  • Tumbuh kayu lapis utawa plastik bisa nyebabake masalah sikil amarga sikil ora cukup stres.
  • Sampeyan kudu ngindhari jinis kayu tartamtu. Aja nggunakake prunus utawa ohes perches, amarga bisa ngemot resin sianosis uga tanin. Bahan kimia iki bisa ngrusak manuk sampeyan.
  • Kajaba iku, coba aja nganti tumpukan beton, amarga sikile angel banget.
  • Aja ngaco kandhang manuk nganggo dolanan utawa perches sing akeh banget. Parakeet sampeyan kudu bisa nyebar swiwine lan muter-muter.
Gawe Hakehake Parakeet utawa Manungsa Liyane Langkah 3

Langkah 3. Nimbangake pro lan kontra saka pangilon

Sampeyan bisa nglindhungi manuk nganti pirang-pirang jam kanthi nambahake pangilon menyang kandhang. Nanging, waspada, manawa kita isih debat babagan kerusakan psikologis sing bisa ditindakake.

  • Coba pikirake manuk nomer loro ing ngarep kaca pangilon. Parakeet seneng karo perusahaan lan bakal luwih seneng ngobrol karo parkit sing nyata tinimbang bayangane.
  • Priksa manawa pangilon wis dipasang ing kandhang kanthi aman lan ora bakal menehi resiko kanggo manuk sampeyan, yen sampeyan pengin nginstal.
  • Pilih pangilon sing kasedhiya ing toko pet. Sampeyan bakal diwenehi sing dirancang khusus kanggo manuk.
  • Aja mung nyelehake cermin ing kandhang. Mirror sing ditrapake kanggo manuk biasane dipasang ing bingkai plastik supaya ora ana sudhut sing landhep kanggo ngrusak manuk sampeyan.
Gawe Hakehake Parakeet utawa Burung Liyane Langkah 4

Langkah 4. Priksa ukuran kandhang

Ukurane ukuran sing tepat kanggo omahake manuk sampeyan. Ukuran manuk jelas bakal nemtokake ukuran kandhang sing sampeyan butuhake. Ana sawetara kritéria dhasar sing kudu ditindakake nalika milih kandhang sing cocog kanggo manuk sampeyan.

  • Aja kandhang bunder. Dheweke pancen lumayan ayu, nanging ora cukup wiyar kanggo ngidhamake manuk kasebut.
  • Manuk sampeyan paling ora kudu bisa nyebar swiwine lan nglayang nalika ana ing kurungan.
  • Elinga jumlah manuk sing bakal disimpen ing kandhang iki. Maneh manuk sing sampeyan duwe, luwih akeh ruangan sing dibutuhake ing kandhang kasebut. Kanggo siji utawa loro manuk, dimensi kasebut padha, yaiku minimal 75 x 45 x 75 cm kanggo manuk sing bergelombang.
  • Priksa manawa kandhang kasebut gampang dibersihake. Kandang sing resik bakal njaga manuk sampeyan tetep sehat lan sehat.

Cara 2 saka 3: Numpuki manuk sampeyan

Gunaake Parakeet Sampeyan utawa Langkah Manuk Liyane 5

Langkah 1. Kerep diajak dheweke

Manuk sampeyan seneng sesambungan karo sampeyan lan bisa uga bakal ngomong akeh. Dadi perusahaan sing apik bakal nggawe dheweke seneng lan bisa uga tetep selaras karo sampeyan.

  • Coba waca karo dheweke utawa cukup critakake babagan sedina sampeyan.
  • Manuk kalebu jinis manuk beo luwih akeh ngrungokake sampeyan tinimbang sing sampeyan kira. Sampeyan kudu nggunakake basa sing bener yen ora pengin dheweke metu kanthi kasar.
Gawe Hakehake Parakeet utawa Burung Liyane Langkah 6

Langkah 2. Main karo

Parakeet seneng berinteraksi karo sing duwe. Coba macem-macem game kanggo ndeleng manuk sing paling disenengi.

  • Manuk seneng dolanan cucuk.
  • Sampeyan bisa mulang sampeyan supaya bisa munggah ing driji. Selehake sawetara wiji ing driji lan wenehake manuk kasebut. Geser alon-alon weteng lan dheweke bakal pengin mlumpat ing driji.
  • Coba ajari trik. Tuku tangga manuk lan pasang pacar wulu ing tangga pertama. Dheweke bakal sinau menek.
  • Pasang parkit ing bal tenis lan sinaoni keseimbangane. Panjurung dheweke kanthi trampil. Parakeet sampeyan pungkasane bakal mlumpat dhewe.
  • Yen manuk sampeyan munggah utawa mudhun, wenehi munggah utawa mudhun lan lakoni nganggo ombak tangan sampeyan. Manuk sampeyan bakal ngerti gerakan kasebut lan nuruti prentah sampeyan.
Gunaake Parakeet Sampeyan utawa Langkah Manuk Liyane 7

Langkah 3. Ayo manuk mabur kanthi bebas ngubengi ruangan

Dheweke bakal ngrasakake kesempatan mabur gratis ing kamar sing aman. Parakeet minangka manuk migrasi lan aktif banget, mula bakal bisa ngrasakake kesempatan bebas mabur. Sampeyan bisa nglilani manuk mabur ngubengi ruangan kanthi nutup jendhela lan lawang.

  • Pateni kabeh lampu kajaba siji kanggo ngelingake manuk sampeyan utawa sandiworo mbukak. Manuk bakal mabur menyang arah cahya. Bawa manuk, cekel alon-alon banjur bali menyang kurungan.
  • Menehi wong sing dolanan supaya bisa ngadeg nalika dheweke ora ana ing kandhange.
  • Jaga manuk kasebut aman. Jaga kucing kasebut lan waspada yen ana cidra utawa bebaya apa wae.
  • Coba kebersihan dhewe. Manuk sampeyan mesthi bakal lali ing lemah. Aja nganti mabur ing ruangan sing ditutupi karpet utawa lantai karpet.
  • Tansah nonton manuk sampeyan nalika ora ana ing kandhang supaya ora natoni awake dhewe.
  • Aja meksa dheweke metu saka kandhang yen dheweke ora duwe swasana.
Gawe Hakehake Parakeet utawa Burung Liyane 8

Langkah 4. Kenalake dheweke menyang wilayah liya ing omah sampeyan

Lingkungan anyar bisa menehi stimulasi kanggo manuk sampeyan. Nyelehake ing pundhak sampeyan supaya bisa mlaku ing omah sampeyan bisa dadi cara sing apik kanggo nglampahi wektu bebarengan.

  • Ngomong karo manuk nalika sampeyan lagi nemplek ing pundhak sampeyan.
  • Ayo ditemokake ing papan liya kayata ndhuwur meja rias utawa meja sisih amben.
  • Tansah ndeleng manuk nalika nggoleki lingkungane dhewe. Supaya aja nganti gawe piala.
  • Priksa manawa kabeh papan sing sampeyan tampilake ora ana bebaya. Jaga kucing utawa ingon-ingon liyane, tutup lawang lan jendhela, lan pateni penggemar.
  • Ati-ati nalika sampeyan ana ing kamar tartamtu. Sampeyan bisa ngeculake zat beracun menyang udhara yen sampeyan masak utawa ngresiki ing sacedhake manuk. Debu, asap rokok lan utamane Teflon saka pot bisa ngrusak saluran napas manuk kasebut.

Cara 3 saka 3: Nyedhiyakake hiburan yen ora ana

Gunaake Parakeet Sampeyan utawa Langkah Manuk Liyane 9

Langkah 1. Kenalake dheweke menyang parkit anyar

Parket seneng perusahaan lan bakal nampa kanca anyar, luwih-luwih yen sampeyan asring ing njobo.

  • Pisanan pisah loro manuk kasebut. Sijine ing rong kandhang sing beda supaya bisa ndeleng saben liyane.
  • Pindhah kurungan supaya luwih cedhak yen interaksi positif banget.
  • Sampeyan bisa nggabungake kanggo nggawe sing luwih gedhe. Dheweke bakal biasa.
  • Yen ana konflik, pisahake manuk lan coba gabung maneh mengko.
Gunaake Parakeet Sampeyan utawa Langkah Manuk Liyane 10

Langkah 2. Nguripake radio

Manuk sampeyan bisa uga rumangsa sepi lan nandhang sungkowo yen sampeyan kerep lunga. Mesthi dadi ide sing apik yen nguripake radio utawa televisi kanggo menehi hiburan kanggo manuk sampeyan.

  • Sampeyan uga bisa ngrekam swara lan muter nalika ora ana ing omah.
  • Priksa manawa sampeyan masang musik sing disenengi. Manuk sampeyan bisa uga wiwit nembangake lagu sing wis dirungokake.
  • Elinga babagan basa sing digunakake ing siaran radio utawa televisi, amarga manuk kasebut bisa ngulang dialog, yen sampeyan milih solusi iki.
  • Coba volume. Sampeyan ora prelu ngecakake swarane banter banget, amarga manuk kasebut uga kudu bisa turu.
Gawe Hakehake Parakeet utawa Burung Liyane Langkah 11

Langkah 3. Menehi dolanan sing cukup

Parakeet minangka manuk sing dolanan lan nyenengake. Sampeyan bisa tuku kabeh jinis ing toko pet favorit. Sampeyan bisa menehi macem-macem dolanan kanggo nggrenyet, ditemokake lan menek.

  • Manuk mbutuhake paling ora siji dolanan anyar saben wulan. Dolanan iku butuhe manuk, dudu barang mewah.
  • Ganti dolanan kanthi rutin supaya ora nesu manuk lan golek wektu kanggo ngresiki.
  • Dolanan kasebut bakal ngrebut manuk lan njaga supaya seneng.
  • Coba dolanan sing beda kanggo ngerteni manuk sing paling disenengi.
  • Apa wae logam sing kudu dihindari kajaba stainless steel amarga bisa ngemot seng?
  • Priksa manawa dolanan kasebut aman lan priksa manawa manuk ora bisa macet.
  • Priksa manawa dolanan ukurane pas kanggo manuk sampeyan.
Gunaake Parakeet utawa Manuk Liyane Langkah 12

Langkah 4. Lebokake kandhang ing cedhak jendhela

Iki bisa menehi perspektif menghibur ing jagad njaba. Manuk sampeyan bakal seneng nonton kabeh sing ana ing njaba nalika sampeyan ora ana.

  • Aja nganti jendhela katon suryo srengenge langsung. Bisa uga panas banget lan padhang banget supaya manuk sampeyan tetep kepenak.
  • Priksa manawa jendhela ora nyusun. Aja nyelehake manuk kasebut ing cedhak jendhela sing nggawe hawa adhem, amarga iki mbebayani kanggo kesehatan.
  • Priksa manawa jendhela wis ditutup kanthi bener. Aja njupuk kesempatan, sanajan manuk kasebut ana ing kurungane. Dheweke bisa uga nemokake cara metu utawa bisa mlebu ing kandhang yen jendhela mbukak.

Popular dening topik