Cara nglatih jaran (nganggo gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara nglatih jaran (nganggo gambar)
Cara nglatih jaran (nganggo gambar)
Anonim

Nglatih jaran enom iku proses sing dawa, nanging pengalaman sing migunani banget. Kanthi nglatih jaran sampeyan dhewe, sampeyan bisa mulang supaya olahraga kaya sing dikarepake nalika nggawe ikatan emosi sing penting karo dheweke. Miwiti kanthi nggunakake jaran kanthi mlaku lan suwe-suwe jaran sampeyan bakal dadi gunung sing nyenengake banget.

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 5: Dadi pelatih sing apik

Sepur menyang Jaran Langkah 1

Langkah 1. Elingi level pengalaman sampeyan

Nglatih jaran enom minangka proyek sing nyenengake, nanging kasenengan sampeyan ora kudu menehi tampilan kleru babagan level ilmu lan pengalaman nunggang sampeyan. Nglatih jaran minangka proses sing mbutuhake wektu lan keputusan sing ora bisa ditindakake kanthi kekarepan. Yen sampeyan pengin nglatih jaran sampeyan, nanging ora duwe pengalaman nunggang utawa ora nate nate jaran sadurunge, coba golek pelatih paruh waktu profesional utawa njaluk saran saka kanca sing luwih pengalaman.

  • Rata-rata, mbutuhake wektu setaun kanggo ikatan emosi sing kuat antara jaran enom lan sing nunggang. Aja nyana jaran enom sampeyan bakal duwe kapercayan marang sampeyan kanthi langsung lan rasa tresno bakal langsung katon, sanajan sampeyan wis pengalaman banget.
  • Kanggo saben jaran, sinau bakal beda-beda, ora ana jaran loro sing padha. Jaran uga duwe kepribadian, sing mesthi bakal katon nalika latihan.
Sepur menyang Jaran Langkah 2

Langkah 2. Sampeyan njupuk keputusan, tindakake kanthi mantep

Supaya latihan bisa digunakake, sampeyan kudu nuduhake jaran manawa sampeyan sing ngontrol lan pengin paling apik. Ana bedane antarane panentu lan impose. Nalika latihan, priksa manawa menehi pituduh sing jelas lan mantep tanpa agresif utawa kakehan. Kanggo peran sampeyan dadi pelatih:

  • tegas tanpa agresif
  • makarya kanthi alon-alon nanging kanthi mantep kanggo nggawe kapercayan
  • tetep eling karo kesehatan (fisik lan mental) jaran sampeyan, ing kahanan apa wae
  • tetep manteb lan tenang

Langkah 3. Gawe program latihan

Malah pelatih sing paling apik mesthi duwe rencana sinau. Tetep teratur kanthi ngetutake program latihan langkah demi langkah. Pisahake tugas dadi target cilik lan coba alon-alon kanggo nggayuh. Saben langkah program sampeyan kudu adhedhasar konsep sing wis sampeyan kerjakake supaya jaran sampeyan terus nambah apa sing wis dingerteni.

  • Tancepake jadwal sampeyan. Ora luwih becik njupuk wektu luwih sithik utawa sethithik tinimbang sing sampeyan rencanakake, nanging aja nganti dawa antarane latihan.

    Sepur menyang Jaran Langkah 3
  • Rinci program sampeyan. Ora nulis "kerja mlaku", gunakake sawetara latihan kayata "nambah resistensi kanggo gaweyan" utawa "muter rotasi ing pundak".
Sepur menyang Jaran Langkah 4

Langkah 4. Nggawe sistem ganjaran lan paukuman sing konsisten

Sampeyan ora bakal bisa nglatih jaran sampeyan kanthi bener yen sampeyan ora setuju karo sistem pembelajaran sampeyan. Kaya dene makhluk urip, hadiah luwih apik tinimbang ukuman. Yen jaran sampeyan nanggapi kanthi bener marang prentah sing sampeyan wenehake, langsung baleni. Umume, jaran kasebut diganjar kanthi menehi selamat (apik, apik!) Utawa kanthi ngelus gulu. Aja ngukum jaran sampeyan, kajaba dheweke bola-bali ora nggatekake panjaluk sampeyan.

  • Kanggo ngukum jaran kasebut, tindakake kaya biasane, yaiku cara jaran sing dominan ing komplotan bakal "ngukum" jaran liyane amarga tumindak salah. "Cokot" jaran kasebut kanthi mencubit dodo utawa nemplek nganggo tangan sampeyan.
  • Aja ngukum jaran kanthi ngalahake utawa mecut. Minangka pelatih, sampeyan kudu nuduhake wewenang tanpa mbebayani kesehatan jaran utawa fisik jaran sampeyan.
  • Aja menehi ganjaran jaran sampeyan kanthi menehi perawatan, suwe-suwe bisa uga nindhes lan cenderung nresep. Sampeyan bisa menehi panganan kadang-kadang, nanging siji-siji lan sanjabane wektu latihan.

Bagean 2 saka 5: kerja mlaku-mlaku

Sepur menyang Jaran Langkah 5

Langkah 1. Jaran sampeyan kudu sabar ngatasi sirahe, aja nganti biasa

Yen sampeyan miwiti nglatih jaran, sampeyan kudu ndemek sirah lan tangan sadurunge kaping pirang-pirang. Jaran kasebut kudu ngidini sampeyan nangani sirahe tanpa masalah. Miwiti kanthi nyelehake tangan ing sisih endhas utawa gulu jaran supaya sampeyan bisa ndemek tanpa masalah, banjur alon-alon tangan sampeyan ngubengi sirahe.

  • Gawe gerakan sing lembut. Jaran sengit karo gerakan tiba-tiba (amarga memangsan) lan gugup yen gerakane cepet banget.
  • Yen jaran sampeyan stres utawa gugup nalika sampeyan nyentuh bagean sirahe, mandheg tangane lan aja nganti dheweke santai. Banjur baleni dheweke amarga bisa ngalahake kuatir.
  • Yen jaran keweden utawa gugup, aja nganti tangan sampeyan ditarik saka sirahe. Kanthi nyopot tangan sampeyan, sampeyan mung negesake yen mbebayani / medeni lan jaran sampeyan pancen wedi.
  • Terusake cara iki nganti jaran sampeyan ora responsif, preduli saka sirahe sing tutul, lan sanajan sampeyan nutul bagean kasebut tanpa kontak karo gulu utawa awak dhisik.
Sepur menyang Jaran Langkah 6

Langkah 2. Latih jaran sampeyan kanggo mlaku ing jejere sampeyan

Nalika nuntun jaran sampeyan, luwih becik nyelehake awake sejajar karo endhas. Yen sampeyan adoh banget, sampeyan bakal njupuk lan ora bakal narik perhatian jaran kasebut. Yen, ing tangan liyane, jaran kasebut mlaku ing ngarep sampeyan, mula sampeyan pancen dudu sing ngontrol. Gunakake pecut utawa pramugari kanggo tumindak nyepetake lengen banjur nyengkuyung gerakan, energi. Miwiti mlaku kanthi narik jaran kasebut yen wis cedhak karo sampeyan utawa nggawa dheweke luwih cedhak yen kosok baline adoh banget karo sampeyan.

  • Nyekel pecut ing ngarepe dhadha supaya dheweke ora bisa mlaku adoh banget ing ngarep lan arah menyang mburi dheweke supaya luwih maju yen dheweke tetep adoh banget.
  • Nalika jaran kasebut wiwit mlaku ing sacedhake sampeyan, jupukake pecut. Yen wiwit nyepetake utawa nyuda, gunakake pecut maneh kaya sing dijelasake ing ndhuwur: alonake mudhun saka ngarep lan obahake kanthi tumindak ing mburi.
  • Baleni iki nganti jaran kasebut mlaku-mlaku terus ing jejere sampeyan, sanajan sampeyan ora nggunakake pecut.
Sepur menyang Jaran Langkah 7

Langkah 3. Latih jaran sampeyan mandheg

Jaran sing ora mandheg miturut panjaluk yaiku jaran sing sampeyan dudu pimpinan. Mlaku bareng jaran sampeyan (nggunakake teknik sing wis diterangake ing ndhuwur) banjur mandheg sawetara langkah. Yen jaran sampeyan ora mandheg ing wektu sing padha karo sampeyan, banjur baleni prosese, nanging mbesuk nalika mandheg, adhepi jaran kasebut kanggo mungkasi gerakane. Yen jaran sampeyan isih ora bakal mandheg, baleni teknik sadurunge lan uga njaga pecut ing ngarepe dodo nalika madhep.

  • Punapa mawon sing kedadeyan, sawise sampeyan mutusake metu, aja njupuk langkah liyane. Yen jaran sampeyan terus lan sampeyan luwih maju, jaran kasebut bakal percaya manawa bisa ngontrol sampeyan lan ora bakal ngrungokake panjaluk sampeyan "mandheg".
  • Sampeyan bisa nglatih jaran sampeyan mandheg kanthi ujar "Oooh" nalika mandheg.
Sepur menyang Jaran Langkah 8

Langkah 4. Latih jaran sampeyan supaya serep

Nggawe serep minangka salah sawijining gerakan dhasar sing kudu ditrapake kanggo jaran sing wis terlatih. Jupuk jaran sampeyan menyang ruangan sing amba, dilengkapi halter lan lanyard. Kaping pisanan, sampeyan kudu nggawe manawa dheweke narik kawigaten: jaran kudu ndeleng sampeyan kanthi ngarahake salah sawijining mripat menyang sampeyan.

  • Wenehake tekanan ing pupu nganggo pecut lan ucapake "mundur" kanthi kuat (tanpa agresif). Ngenteni jaran kasebut serep.
  • Yen jaran sampeyan ora serep, baleni proses sing luwih gedhe meksa lanyard. Terus nambah tekanan sing diwenehake. Yen jaran sampeyan isih durung serep, pencet irung utawa dhadha kanthi kuat karo potong nalika nuli "mundur" kanthi kuwat.
  • Yen jaran sampeyan njupuk paling ora rong langkah, uculake tekanan kanthi mundur sawetara langkah dhewe lan lepasake kontak mripat. Banjur mlaku maju, ngelus jaran lan memuji.
  • Kabeh olahraga iki dadi pakulinan kanthi asring dibaleni.

Bagéan 3 saka 5: nunggang jaran

Sepur menyang Jaran Langkah 9

Langkah 1. Mlaku ing jaran sampeyan kanthi cara sing beda-beda

Mlaku bareng karo jaran duwe macem-macem kaluwihan: jaran kasebut bisa menehi perhatian marang sampeyan lan panjaluk, supaya bisa ngetokake energi lan adrenalin sing akeh banget lan menehi reaksi marang panjaluk sing terus-terusan. Miwiti kanthi ngetutake jaran sampeyan ing bunderan kanthi diameter 20 meter lan muter ngubengi sampeyan. Sawise sawetara menit, jaran sampeyan nempuh trobos kanthi ngeklik ilat lan corak pucuk dawane menyang mburi.

  • Yen jaran ora nanggapi, klik ilat sampeyan lan tambahake panjaluk sampeyan kanthi mlaku menyang mburi.
  • Yen jaran sampeyan isih durung nanggapi, sampeyan bisa ngluncurake potong nunggang ing arah buntute. Mecut bakal dadi ekstensi lengen lan nyengkuyung supaya luwih cepet.
  • Supaya jaran sampeyan cepet, baleni tumindak sing padha, nanging wektu iki nggawe swara lambe nguber (kaya ngambung) tinimbang klik ilat. Sawise iku, iki bakal ngidini sampeyan njaluk gaya loro nalika nggawe jaran kasebut.
Sepur menyang Jaran Langkah 10

Langkah 2. Mandhegake jaran sampeyan ing ngarep

Sijine "Ooooh" sing anyar supaya bisa digunakake lan ngajari jaran sampeyan mandheg ing lingkaran. Nalika lagi obah, lakokake sawetara langkah menyang arah sing padha karo jaran, mblokir dalane (tanpa nyatane). Nalika nindakake iki, ucapake alon-alon "Ooooh".

  • Yen jaran kasebut ora mandheg, nyuda lanyard lan baleni prosese. Ing wektu sing padha, sampeyan uga bisa nggunakake luwih dawa nganti jaran nanggepi panjaluk sampeyan.
  • Sawise jaran mandheg, lepasake kontak mripat lan mlaku nyedhaki jaran sampeyan kanggo nyerang. Puji dheweke nalika ngrusuhi dheweke supaya ngerti yen dheweke wis nindakake kaya sing dikarepake.
Sepur menyang Jaran Langkah 11

Langkah 3. Gawe tangan ganti

Nalika mlaku-mlaku, jaran sampeyan ganti arah tanpa mandheg. Nalika jaran kasebut obah ing sawijining arah, njupuk sawetara langkah menyang pundhak supaya ora bisa liwat (kaya cara sampeyan supaya mandheg). Sanalika, puterake pucuk dawane kanthi gerakan bunder sing ngelawan dalane. Energi iki bakal nyegah dheweke terus ing arah sing padha lan uga supaya dheweke terus maju. Jaran kudune ganti tangan.

  • Yen dheweke ora langsung noleh, coba lakoni sawetara langkah menyang arah sing dituju nalika muter wudhuk. Mlaku maneh kanggo ngeculake tekanan yen jaran wis nguripake.
  • Klik ilat sampeyan supaya gerakan tetep maju.

Bagean 4 saka 5: desensitize jaran

Sepur menyang Jaran Langkah 12

Langkah 1. Gunakake lanyard kanggo niru tutup

Jaran kasebut digunakake kanggo kontak saka kendhali ing gulu lan sampeyan dhewe. Kanggo nindakake iki, coba sirahe nggunakake lanyard sing dipasang ing halter. Pasang jaran sampeyan ing papan sing nyenengake lan meneng wae. Nyekel lanyard utawa rong yard saka halter lan banjur uncal pucuk lanyard ing punggung jaran kasebut. Geser loin ing punggung lan gulungake mudhun lan mudhun gulu.

  • Yen jaran dadi gugup utawa keweden, aja nganti uwal lan aja nyopot lanyard. Nanging, terusake timbal ing punggung jaran kasebut nganti tenang lan mandheg anggone obah. Sampeyan banjur bisa nyopot lanyard.
  • Lakukan iki ing loro-lorone jaran, lan uga lanyard uga geser. Gagasan iki kanggo nggawe dheweke desensitize kabeh kanggo kontak lan gerakan saka lanyard utawa kendhali ing dheweke.
Sepur menyang Jaran Langkah 13

Langkah 2. Lulus tes "tas" ing jaran sampeyan

Kanthi nggunakake tas plastik, sampeyan bisa nggunakake jaran kanthi "perkara medeni" ngubengi dheweke. Dasi tas plastik ing pungkasan pecut utawa tongkat sing dawa. Wave iki ngubengi jaran, sing bisa uga wedi utawa gugup. Yen dheweke keweden, terusake mindhah tas nganti dheweke ngerti yen ora bahaya lan tenang. Banjur copot tas lan pecut banjur gosok jaran kasebut kanthi selamat.

  • Terusake proses iki nganti sampeyan bisa nggosok tas plastik menyang jaran kasebut. Elinga aja nganti nyopot tas nalika jaran keweden, mung copot yen wis tenang.
  • Ganti tas nganggo barang liya sing bisa rame utawa katon medeni. Jas hujan ireng, kayata, bakal dadi obyek sing medeni kanggo akeh jaran enom.
Sepur menyang Jaran Langkah 14

Langkah 3. Gunakake Cara Jeffery supaya jaran digunakake kanthi gerakan

Sawise mbaleni tes tas nganti pirang-pirang dina, nyiyapake jaran kanggo nunggang kanthi mbiasakake sampeyan, ngubengi lan ing awak. Cedhak jaran lan mlumpat ing udhara, corak tangan sampeyan lan tindakake gerakan apa wae sing katon aneh kanggo jaran sampeyan utawa medeni. Kaya dene metode desensitisasi liyane, aja mandheg nindakake gerakan kasebut yen jaran sampeyan wedi. Ngenteni nganti dheweke ngerti manawa sampeyan dudu ancaman kanggo dheweke lan banjur tenang.

  • Gosok awak jaran kasebut kanthi cepet lan obahake kanthi cepet-cepet supaya gerakan dadakan ora ngganggu luwih saka iku.
  • Sawise jaran kasebut kepenak karo kabeh gerakan sampeyan, awak kabeh disandhemake, turu ing weteng. Kanthi mbukak bobot awak ing punggung kanthi cara iki sampeyan bakal nyiyapake kanggo nunggang tanpa medeni.

Bagéan 5 saka 5: wiwiti pelana jaran

Sepur menyang Jaran Langkah 15

Langkah 1. Pasang alas sadel

Sadel jaran kudu rampung kanthi tahapan, diwiwiti karo elemen pendekatan sing paling dhasar: alas pelana. Lebokake jaran sampeyan ing papan sing amba lan nggawa alas sadel ing kana, sandhangan cilik utawa sandpit sing apik. Ayo jaran ndeleng lan diambu banjur dilebokake ing buri. Tancepake tikar banjur geser sethithik ing endi wae kanggo mesthekake yen jaran kasebut kepenak karo tikar ing pike.

Jaran kasebut mlaku-mlaku nganggo tikar ing wingking. Amarga ora ana sing nyekel kasur, mula penting ora ngluwihi jangkah mlaku, saengga tikar kasebut bisa tiba lan medeni jaran kasebut

Sepur menyang Jaran Langkah 16

Langkah 2. Dawane nganggo surfaix

Langkah sabanjure yaiku masang jas: sabuk sing digawe saka tali sing ngubengi wetenge jaran lan duwe jinis gagang utawa sungu. Surfaix rasane kaya pelana, nanging ora abot utawa gedhe banget. Sawise surfaix diinstal, mlaku ing jaran kasebut ing bunder sawetara wektu. Sawise sawetara menit, ajak dheweke trot banjur canter.

Nyelehake jaran nganggo sadel kaping pirang-pirang sajrone seminggu utawa rong sadurunge diganti nganggo sadel. Sampeyan kudu yakin manawa jaran kasebut pancen kepenak yen ana sing gandheng

Sepur menyang Jaran Langkah 17

Langkah 3. Mulai nggunakake saddle

Miwiti kanthi nyelehake jaran sampeyan kanthi pelana Inggris sing entheng. Bakal kurang medeni lan kurang abot ing punggung, sing isih kurang persiyapan. Ayo jaran sampeyan nonton lan mambu banjur geser alon-alon ing sisih mburi. Tali entheng banjur deleng kepiye tanggepe jaran sampeyan. Sampeyan banjur bisa ngencengi tali lan jaran sampeyan mlaku.

  • Sawise suwe, copot pelana lan wiwiti maneh saka wiwitan. Lebokake saddle ing punggung jaran ing loro-lorone supaya dheweke wis biasa sampeyan mlaku-mlaku ngubengi dheweke.
  • Sawetara dina, cukup nunggang jaran kasebut lan lakoni (saddle), banjur sampeyan bisa mlaku ing sadawane jaran sing sadel.
Sepur menyang Jaran Langkah 18

Langkah 4. Sijine bridle sing ora ana gunane

Aja nate masang bridle kanthi jaran enom sadurunge isih enom.Sampeyan kudu nggunakake bridle sing ora ana gandhengane supaya jaran biyen duwe prabédan sing beda karo halter ing endhas. Sampeyan bisa masang bridle ing halter ing wiwitan utawa mung nganggo bridle. Nggawe dheweke mlaku nganggo bridle. Yen sampeyan wis ninggalake halter ing sangisore bridle, mula sampeyan bisa mlaku ing jaran bridled.

Sepur menyang Jaran Langkah 19

Langkah 5. Sawise sampeyan yakin manawa jaran sampeyan kepenak nganggo bridle, coba ucapake

Gunakake sing empuk, biasane tong laras, lan lebokake ing cangkeme, gatelake permen karet. Ninggalake dheweke ing cangkeme mung sedhela banjur copot bridle. Tindakake saben dina sadurunge menehi tekanan pisanan: target utamane yaiku supaya jaran biasane duwe cangkem.

  • Entuk jaran sing biyasa bisa mbutuhake wektu, aja kesusu-kesusu. Yen sampeyan kudu nglampahi 30 menit kanggo nyoba nyoba nyelehake cangkeme jaran kasebut, mula iya. Sabar perlu supaya jaran bisa nampa bitune. Nalika ngilangi jaran enom kanggo nunggang, nampa bit minangka salah sawijining langkah sing paling mbebayani.
  • Sawise jaran kasebut wis nampa bit pirang-pirang dina, sampeyan bisa miwiti nggunakake kendhali sing bakal nuduhake arah sing bakal ditindakake. Nanging, aja ngrangkul jaran kasebut kanthi sethithik sajrone tes iki: bisa uga cilaka lan praktik iki bisa mbebayani.
Sepur menyang Jaran Langkah 20

Langkah 6. Klumpukake kabeh barang

Pungkasane, kanthi nggunakake jaran kasebut. Terusake kanthi alon-alon: wiwitane mung ngubengi jaran sing nggawa kabeh barang, aja kesusu-kesusu. Gunakake bridle sing ora ana gunane kanggo mlaku bareng karo jaran sing wis dienggo, utawa supaya mlaku-mlaku lan trote nalika dicekel.

  • Sampeyan kudu mbaleni iki sepisan saben dina suwene pirang-pirang dina sadurunge nyoba nunggang jaran.
  • Sampeyan bisa terus nggunakake metode Jeffery Desensitization and Approach kanthi tujuan supaya jaran bisa ngira yen sampeyan nuli nunggang.

Saran

  • Jaran jaran kasebut ngerti yen dheweke kudu ngurmati ruang pribadi sampeyan. Aja nganti dheweke ngrusak sampeyan utawa meksa sampeyan utawa kebiasaan sing ora becik bisa ditindakake ing mbesuk.
  • Sampeyan kudu sabar nalika nglatih jaran.
  • Nglampahi wektu nganggo jaran sampeyan ing njaba sesi ganti. Sampeyan bakal bisa nggawe ikatan sing luwih cedhak karo jaran sampeyan kanthi dandan kanthi asring lan terusake macem-macem kegiatan nalika cedhak.
  • Pikirake babagan keamanan. Nganggo bom, sepatu sing cocog (disaranake nunggang), celana utawa celana jins sing cocog lan kaos oblong sing cocog.

Popular dening topik