Cara tresna marang segawon: 12 langkah (karo gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara tresna marang segawon: 12 langkah (karo gambar)
Cara tresna marang segawon: 12 langkah (karo gambar)
Anonim

Nalika tresna karo asu sampeyan bisa uga ora pati penting, ora mung babagan puja lan ngrusak dheweke nganggo dolanan lan perawatan. Nyenengi asu yaiku nggawe hubungan sing kuat karo dheweke lan tumindak kanggo kepentingan sing paling apik. Anjing sing dikasihi bakal rumangsa aman, dimanjakan lan manteb ing ati, ngerti carane nuruti aturan sing sampeyan lakoni. Kanthi njupuk langkah sing bener, sampeyan bisa ngontrol nalika dadi kanca asu.

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 2: Kembangkan hubungan sing sehat karo segawon

Suka Asu Sampeyan Langkah 1

Langkah 1. Ngerti carane ngunggahake asu

Gawe aturan lan wenehake menyang asu sampeyan kanggo nuduhake manawa sampeyan tresna marang dheweke. Aturan lan pangarepan sampeyan bakal ngewangi segawon ngerti prilaku sing bisa ditampa lan tumindak sing ora cocog. Kanthi mangkono, dheweke ora bakal kuwatir apa sing bakal nggawe dheweke alangan. Anjing sampeyan bakal ngerti yen dheweke ditresnani amarga dheweke bakal yakin manawa sampeyan duwe kontrol lan ngurus dheweke.

Mundhakake asu uga tegese menehi prilaku sing apik kanthi panganan, perhatian utawa game lan ngerti cara mbenerake tumindak sing ala. Mula, dheweke ora bakal mbaleni tumindak ala

Love Dog Sampeyan Langkah 2

Langkah 2. Ngerti pentinge watesan

Amarga asu sampeyan bakal urip bareng sampeyan, dheweke kudu ngerti aturan lan pangarepan sampeyan. Contone, dheweke kudu ngerti ngendi kanggo buang air besar, ora ngunyah prabotan lan ora njupuk panganan saka meja. Yen sampeyan ora nemtokake watesan, segawon bakal digoleki, tumindak sing bakal nggawe sampeyan kesengsaraan. Kanthi nemtokake watesan, sampeyan bisa mbantu segawon ngrampungake kahanan njaba, lan dheweke cenderung ora nindakake prilaku sing mbebayani.

Contone, yen sampeyan ora nemtokake watesan, aja kaget yen asu sampeyan mbesuk nyoba nyakot pasangan utawa mangan dompet favorit sampeyan

Love Dog Sampeyan Langkah 3

Langkah 3. Terus-terusan ngetrapake aturan

Yen sampeyan ngerti asu nglanggar aturan, kadang aja milih nglirwakake kaluputane lan nalika liyane ngetrapake aturan kasebut. Sampeyan bakal ngirim pesen sing bingung menyang kewan kasebut lan yen sampeyan mbenerake, bakal krasa stres lan salah paham. Dheweke bisa uga nantang sampeyan, gremengan utawa nyoba nyakot sampeyan.

  • Contone, yen asu sampeyan munggah ing kursi nalika dheweke ora diidini, disambi narik kawigaten, banjur baleni tumindak sing apik nalika mudhun. Sampeyan bisa uga narik dheweke kanthi main dolanan favorit utawa ngeculake jogan ing lantai.
  • Yen asu kasebut ora manut sampeyan maneh, sampeyan bisa uga kudu njaga tali ing omah, supaya dheweke ora bisa munggah ing kursi. Utawa, sampeyan bisa njaga dheweke ora metu saka kamar lan ora nggatekake dheweke sawetara menit.
Tresna marang asu sampeyan Langkah 4

Langkah 4. Waca basa awak asu sampeyan

Mulai nggatekake basa awak asu sampeyan, supaya sampeyan luwih ngerti lan bisa maca apa sing arep dikandhani. Contone, goleki pratandha sing bisa nuduhake manawa kewan kasebut ora kepenak. Bakal nyuda endhas, nyawang, nggulung lan nyelehake buntute. Tanda kasebut bakal menehi sampeyan ngerti yen dheweke stres lan sampeyan bisa menehi reaksi sing ora seneng.

Kanthi ngerteni apa sing dirasakake segawon sampeyan, sampeyan bisa menehi reaksi sing cocog, kanthi ngilangi kewan saka apa sing diwedeni, kanthi ngganggu kanthi olahraga utawa njupuk jarak supaya bisa dekompres

Love Dog Sampeyan Langkah 5

Langkah 5. Hargai segawon sampeyan

Tansah ngormati segawon lan katresnan marang sampeyan. Dadi tresna, apikan, lan peduli ing cara ngrawat segawon. Dheweke minangka anggota kulawarga sampeyan. Asu maca nada swara: ngobrol kanthi apik lan dheweke bakal ngerti maksud sampeyan.

Supaya asu sampeyan ora krasa diancam, aja nate mbantah kulawarga sampeyan ing ngarepe. Duwe argumen bisa dadi stres kanggo kewan kasebut

Tresna marang asu sampeyan Langkah 6

Langkah 6. Seneng-seneng karo asu sampeyan

Anjing seneng nampa perhatian saka sing duwe. Saben dina, luangake sawetara wektu karo segawon, sanajan sampeyan mung nonton TV utawa ngaso lan ngerut kuping. Ngomong karo dheweke kanggo mbantu dheweke luwih ngerti sampeyan. Sampeyan uga bisa ngajak anak utawa anggota kulawarga liyane supaya maca crita marang asu. Elinga gores, pijet lan stroke weteng kewan kasebut. Iki minangka cara sing apik kanggo nuduhake katresnan sampeyan marang dheweke.

Yen asu sampeyan numpangake sirahe ing pangkon sampeyan, dudu amarga dheweke pengin sampeyan nggaruk kupinge. Dheweke pancen nyoba ngerti ing endi sampeyan, karo sapa, lan apa sing sampeyan nembe mangan

Bagean 2 saka 2: Gawe lingkungan sing sehat lan aman

Love Dog Sampeyan Langkah 7

Langkah 1. Nggawe rutinitas

Rutinitas bakal menehi stabilitas segawon, supaya dheweke bisa ngamanake luwih aman. Dheweke ora prelu kuwatir nalika mangan sabanjure utawa nalika mlaku-mlaku, amarga kabeh mau bakal kelakon ing wektu sing wis ditemtokake. Ing jagad segawon, rutinitas yaiku ngerti wayah turu apa, wayah mlaku-mlaku, mangan jam pira, lan wektu sikat apa utawa umbah-umbah. Yen kabeh kedadeyan nalika dheweke ngarepake, segawon sampeyan bakal ngerti yen sampeyan tresna karo dheweke.

Miturut para ahli, segawon sing depresi utawa sedhih bisa dilipur kanthi rutin, tinimbang nyoba ngresiki pikirane

Love Dog Sampeyan Langkah 8

Langkah 2. Mangan panganan sing sehat kanggo segawon

Yen bal-balan sampeyan seneng traktir, ora ateges sampeyan kudu menehi panganan ing saben wektu, tinimbang panganan sing asli. Takon dokter hewan sampeyan menehi saran panganan sing sehat kanggo segawon lan menehi pinten panganan kanggo menehi panganan. Iki bakal menehi vitamin lan mineral kanggo pet supaya bisa subur.

Kanthi ngurus kesehatan segawon lan sok-sok menehi hadiah, sampeyan bakal nuduhake manawa sampeyan peduli

Love Dog Sampeyan Langkah 9

Langkah 3. Siapke papan sing apik kanggo asu sampeyan

Priksa manawa segawon sampeyan duwe area turu dhewe, adoh saka dalan lan lemari. Kewan kasebut bakal bisa ngisolasi awake dhewe nalika kesel lan bisa ngaso kanthi tenang. Sampeyan kudu menehi papan perlindungan utawa papan sing aman kanthi amben sing nyaman.

Sampeyan uga bisa mulang kewan kasebut mlebu kandhang, ing endi wae bisa turu saben karepe. Sampeyan bisa nutupi sawetara kandhang, supaya ruangane diisolasi lan kewan kasebut krasa ana ing papan perlindungan. Iki bakal mbantu asu kasebut santai nalika kesel banget utawa kesel

Suka Asu Sampeyan 10

Langkah 4. Menehi asu olahraga kanthi akeh

Gumantung saka jinis asu sampeyan, yen dikunci bisa nggawe dheweke edan. Angon lan asu sing kerja biasane duwe akeh energi, lan energi kasebut kudu bisa diarahake menyang kegiatan sing produktif lan nyenengake. Supaya asu sampeyan mlaku, dolanan bal karo dheweke utawa mlaku-mlaku bareng (utawa malah mlayu, yen sampeyan sakloron seneng). Mlaku bakal ngidini asu sampeyan ndeleng jagad iki lan nyedhot apa sing ditemokake, kaya asu sing alami.

  • Anjing sing cukup olahraga bakal rumangsa kepenak lan ora bakal nuduhake tumindak bermasalah, bisa ngrusak barang utawa ora nuruti sampeyan.
  • Anjing cilik duwe akeh energi, nanging ban cepet. Mlaku kanthi cepet kudu nyedhiyakake segawon cilik kanthi olahraga sing cukup sedina.
  • Anjing sing luwih gedhe umume luwih akeh lan ora mbutuhake olahraga. Sampeyan isih penting yen sampeyan nggawa dheweke metu saka wektu.
Love Dog Sampeyan Langkah 11

Langkah 5. Jadwal sesi latihan rutin

Sinau babagan program pelatihan adhedhasar penghargaan. Coba latian latihan latihan 10 nganti 20 menit saben dinane lan gawe seneng. Yen asu sampeyan isih anyar ing latihan kasebut, wiwiti mulang cara lungguh, nyepak, lan tetep lungguh. Kewan sampeyan bakal seneng nampa hadiah lan nuduhake wong liya sing bisa ditindakake nalika sinau babagan sing anyar.

Latihan latihan nyedhiyakake stimulus mental kanggo asu lan uga wektu nalika sampeyan bakal menehi perhatian lengkap, sing bakal disenengi. Nggawe pikiran segawon sampeyan bakal dadi cara sing apik kanggo nuduhake yen sampeyan tresna marang dheweke, amarga sampeyan bakal menehi sumber stimulasi. Saben dina, kewan bakal ngarepake wayahe iki

Tresna marang asu sampeyan 12

Langkah 6. Ganjar asu sampeyan

Supaya kewan ngerti yen tumindak sing apik, wenehi hadiah cilik, pujian, utawa wektu nganggo dolanan favorit. Yen sampeyan menehi perawatan, pilih sawetara sing sehat lan khusus kanggo segawon. Sampeyan uga bisa ngruwat dhewe. Yen sampeyan pengin menehi ganti rugi marang segawon sampeyan, wenehi panganan langsung, supaya dheweke bisa nggawe hubungan positif karo tumindak kasebut.

Saran

  • Nalika mulang segawon kanggo mbedakake tumindak sing apik lan tumindak sing ala, mesthi nganggo tembung sing padha. Kanthi cara iki, kewan bakal mulai ngerti apa sing sampeyan karepake.
  • Yen asu sampeyan nindakake kesalahan lan buntute nalika sampeyan dijaluk mandheg, gunakake swara alus, nanging tenanan.
  • Yen bisa, aja ngrangkul segawon. Umume segawon sengit marang iki, utamane segawon gedhe, amarga dheweke pengin nguwasani. Yen sampeyan nahan, kewan kasebut ora bakal krasa dikendhaleni.
  • Yen sampeyan mulang segawon supaya resik, aja menehi omong yen kacilakan. Nindakake swara sing mantep lan tuduhna menyang endi sing kudu buang air besar. Mbesuk maneh, yen dheweke buang air besar ing papan sing pas, puji dheweke. Terusake kanthi cara iki nganti kewan kasebut terus-terusan mbuwang banyu ing papan sing pas.
  • Yen kewan kasebut wiwit seneng banget, aja nganti muter nalika nalika tenang.
  • Yen asu sampeyan wedi, terus nyedhaki dheweke lan tunjukake manawa sampeyan ana ing kono, mula dheweke bakal bisa ngamanake. Kepiye? 'Utawa' Apa? Kanthi ngelus-elus!

Popular dening topik